• Kurista kurku soolaveega. Ehkki see maitseb kui suutäis merevett, aitab sool tõrjuda ärritust ning baktereid.

  • Tee kurgule soe kompress. Keera soojakott või kuumaveepudel niiske rätiku sisse ning hoia kurgu vastas.

  • Joo ingverivett. Ingver tõrjub baktereid, ergutab vereringet, kasvatab hapnikusisaldust organismis ning väljutab toksiine. Erinevaid ravivõimalusi saad lisaks lugeda veel sellest loost.

Kuidas tugevdada organismi?

Kui tahad oma tervist hoida, siis tuleb alustada ennetamisega. Külmetushaigused kipuvad kimbutama, kui organism on nõrk. Lisaks piisavale puhkusele ja liikumisele saab keha kaitsesüsteemi tugevdada toitumisega. Toitumisest leiab tuge ka siis, kui juba oled külmetushaiguse küüsi sattununa. Siit saad teada, millised toiduained peaksid viiruste hooajal kindlasti toidulaual olema.

Mis leevendab nohu?

Kui ravid, siis kestab seitse päeva, kui ei ravi, läheb nädal — nii ütleb rahvasuu nohu kohta. Nohu vastu head ravi pole, küll aga on võimalik sümptomeid leevendada. Need kümme nippi aitavad, kui nohu juba käes ja nina tüütult jookseb.

Hoia pehmed salvrätid käeulatuses!

Kas ikka nuuskad õigesti?

Mõnikord on tunne, et ükskõik kui palju nuusata, siis ikka on nina tatine. Nuuskamine on enamasti täiesti ohutu tegevus, mis aitab meil paremini hingata, kuid sellegi puhul leidub ootamatuid ohtusid. Nende soovitustega õpid nuuskama nagu tõeline proff!

Miks tekib põskkoopapõletik?

Hulluks läheb olukord siis, kui nina kinnisusest saab põsekoopapõletik. Tihti kipub nohu ja põskkoopapõletik krooniliseks muutuma. Perearst selgitab, kuidas lõputule nuuskamisele lõpp teha.

Mis vahe on gripil ja külmetusel?

Tavapärane külmetus ja gripp on omavahel sugulased, sest mõlemaid põhjustab viirus. Ka esmased sümptomid on küllalt sarnased: aevastamine, vesine nina, turses limaskestad ja kähe kurk. Et aga haigustest kiiremini üle saada, tuleb eristada, kas tegu on gripi või muu viirusega. Siin loos on põhjalik ülevaade, kuidas külmetusviirusel ja gripil vahet teha.

Kuidas ravida ja leevendada kõrvavalu?

Üks laste ebamugavaim tervisemure — kõrvapõletik — saab enamasti alguse just nohust. Kõrvapõletiku ennetamiseks on esmatähtis tegeleda lapse nohuga ning loputada ja vedeldada ninasekreeti. Enamasti ei vaja kõrvavalu ravi antibiootikume. Apteeker jagab nõuandeid, kuidas laste kõrvapõletikku vältida.

Jaga
Kommentaarid