Soola koostise kõrval on väga oluline järgida ka soola tarbimise koguseid. Soola tarbimisel tuleks arvestada sellega, et umbes 80% soolast saadakse poest ostetud toiduainetest ja valmistoitudest, mistõttu toidule lisatava soola hulk ei tohiks ületada ühte grammi.

Kui kasutada toidule juurde lisatava soolana Himaalaja soola, siis näiteks ühes grammis Himaalaja soolas on keskmiselt 2,4 mg magneesiumi, mis on vähem kui 1% päevasest magneesiumi vajadusest. Võrdluseks saab tuua, et sama koguse magneesiumi saab juba ühest mandlist. Mineraalainete arvestatavateks allikateks on teraviljad (eriti täisteratooted), kartul, puu- ja köögiviljad ning marjad, piim ja piimatooted, kala, (linnu)liha, muna, lisatavad toidurasvad, pähklid, seemned, õliviljad, kuid kindlasti mitte sool.

Tasub meeles pidada, et ükskõik, millist soola toidule lisad, siis mida vähem, seda parem. Pikaajaline soola liigtarbimine koormab neere, tekitab turseid, tõstab vererõhku ning toob kaasa vee ja kaaliumi ülemäärase eritumise uriiniga.

Hea mõte on toitude maitsestamisel kasuta soola asemel kõikvõimalikke ürte, küüslauku, tšillipipart. Samuti tasub poes sarnaste toodete seast valida väiksema soolasisaldusega toode.

Tervislik toitumine on kallis. Julgen väita, et see on üks levinumaid toitumist puudutavaid müüte. Palju oleneb küll toote kaubamärgist, maitse-eelistustest ja toidupiirangutest, aga tervisliku nädala toidukorvi kahele täiskasvanule saab poest kätte mõistliku hinnaga.

Tasakaalustatud ja mitmekesise toitumise ning soola teemal saad lähemalt lugeda toitumine.ee lehelt.