SA Eesti Terviseradade juhataja Alo Lõokese sõnul toodeti sel nädalal paljudes kohtades lund juurde – kunstlumest suusarajad on pikenemas ning uued rajad on loomisel. “Jõuluilm tõotab lund üle Eesti, see muudab loodusliku lumega radade tingimused paremaks, aga sadu peab enne ära toimuma, et lumes saaks kindel olla. Ohtralt lund on juba sadanud sel nädalal Kõrvemaa ja Aegviidu kandis, mis andis võimaluse käia rajapõhju pressimas Kõrvemaa, Aegviidu, Jäneda, Valgehobusemäe ja Presidendiraja pikkadel ühendatud radadel. Kohati on metsas siiski praegu ka kehvemaid kohti. Valgehobusemäel on avatud ka suusamägi ja tuubirada. Kõrvemaal ja Valgehobusemäel on olemas kunstlumest suusarajad,” selgitas Lõoke.

Tallinnas on parimad tingimused Nõmme ja Pirita terviseradade kunstlumeradadel, vastavalt 2,2 ja 3,5 km ringidel. Loodusliku lumega saab sõita ka Harku ringil. Teised pealinna rajad ootavad hetkel lumelisa, siis saab neid ka hooldada.

Sel nädalavahetusel toimub mitmeid toredaid matku:

Kõrvemaal leiavad aset nii räätsa- kui ka tõukekelgumatkad 25. - 26. detsembril.
Tõrva terviserada kutsub VII Tour de Tõrva tervisejooks/matkale 26.12 kl 12.00.
Antsla terviserada kutsub matkale Ähijärvele 26.12 kl 12.

“Talv on alles alanud, nii et ei maksa muretseda, kui suusatama pole veel jõudnud. Kindlasti võiks aga juba sel nädalavahetusel leida aja, et õue minna, kasvõi pikale jalutuskäigule loodust nautima. On paras aeg mõni hea liikumisalane uusaastalubadus välja mõelda, et uuel aastal olla sportlikum ja rõõmsam,” lisas Lõoke.

Täpsemat ülevaadet suusaradade kohta vaata veebist terviserajad.ee

Jaga
Kommentaarid