Täispiim liigitub oma kasulike omaduste poolest samasse seltskonda avokaado, oliiviõli, kookosõli ja maapähklivõiga. Mõistagi eeldusel, et kõiki neid suure toiteväärtuse ja ka rasvasisaldusega toiduaineid ei pugita mõõdutundetult.
Veidi rohkem kui pool täispiimas sisalduvast rasvast on küllastunud rasv. Teadupoolest suurendab see rasvatüüp halva kolesterooli ehk LDLi sisaldust organismis. Ometi pole tõendeid seosest täispiima tarbimise ning südame-veresoonkonnahaiguste ja insuldi vahel. Põhjus peitub selles, et piimarasv suurendab samavõrra ka hea kolesterooli ehk HDLi sisaldust veres, nagu Texase ülikooli teadlased kindlaks tegid. Peale selle sisaldab piim rohkelt erinevaid rasvhappeid, millest osa hoopis vähendab vere kolesteroolisisaldust. Seega pole kolesterooli pärast tarvis muretseda...

Loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid