Nektariinid mitte ainult ei tasakaalusta oma magususega tomati hapukust, vaid lisavad supile ka ääretult meeldiva sametise tekstuuri.

Neljale

GV, LV, V

3 hästi küpset nektariini

6 hästi küpset tomatit

1 kurk

1 väike punane tšilli

1 laimi mahl

1/2 paprikat

80–100 ml vett või tomatimahla

soola

pipart

2 sl oliiviõli

serveerimiseks kirsstomateid, nektariini ning värsket koriandrit ja rohelist sibulat

Tee tomatite nahale terava noaga väike ristike ja vala tomatid keeva veega üle. See trikk lihtsustab koorimist. Koori tomatid ja kurk. Puhasta tšilli seemnetest, kui pelgad liiga tulist maitset. Vürtsikama maitse austajad võivad seemned eemaldamata jätta. Pane kõik ained kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Tõsta supp tunniks-paariks külmkappi maitseid koguma ja jahtuma. Enne serveerimist sega see läbi ja timmi maitset, vajadusel lisa vedelikku.

Serveeri poolitatud kirsstomatite, nektariiniviilude ja ohtra koriandriga.

Toiteväärtus ühe portsjoni kohta: energiat 79,5 kcal; rasvu 5,1 g, millest küllastunud rasvu 0,8 g; süsivesikuid 12,1 g; valke 4,7 g

Ajo blanco

Külm peedisupp

See supp on suvetunne ise. Pealegi on kõik aiasaadused just nüüd oma parimas vormis ja patt oleks neid patta panemata jätta. Õigupoolest pada see supp suurt ei vajagi, ehk ainult aedviljade keetmiseks, aga võib kasutada ka eelmisest toidukorrast järele jäänud vilju. Kel soovi, võib lisada veidi hakitud maasuitsusinki.

Neljale

GV, LV, V

2 keedetud kartulit

2 keedetud porgandit

2 keedetud peeti

3–4 redist

2 väikest kurki

2 hapukurki

2 küüslauguküünt

rohelist sibulat

koriandrit

tilli

soola

pipart

2 sl oliiviõli

1 tl valge veini äädikat

750 ml aedviljapuljongit

Pane külm puljong, üks keedetud peet ja üks küüslauguküüs kannmikserisse ja töötle, kuni saad ühtlase segu. Pane külmkappi ootele.

Haki teine peet, porgandid, kartulid, redised ja kurgid kuubikuteks. Haki maitseroheline. Ära sellega koonerda! Haki küüslauk peeneks ja sega kõik omavahel. Maitsesta soola ja pipraga ning nirista juurde veiniäädikat ja oliiviõli. Kui on aega, lase maitsetel pisut külmkapis koguneda.

Tõsta segu serveerimiskaussi ja vala peale külm peedipuljong.

Toiteväärtus ühe portsjoni kohta: energiat 234,9 kcal; rasvu 8,7 g, millest küllastunud rasvu 2,8 g; süsivesikuid 26,2 g; valke 14,4 g

Külm peedisupp

Külm kurgisupp

Suvise kurgiuputuse päästja on kiire kurgisupp. Rohelise puhul on valik üsna vaba – maitset saab timmida tuju ja kapisisu järgi. Muidugi on otse peenralt tulnud hõrk rohekraam parim, mida ühe suvise supikese sisse suristada.

Kahele

GV, LV, V

500 g kurki

suur peotäis rukolat, spinatit või hernevõrseid

lahke käega basiilikut

1/2 punast paprikat

väike roheline tšilli

1 küüslauguküüs

1 avokaado

1 sidrun

soola

musta pipart veskist

oliiviõli

vett

Poolita avokaado ja eemalda kivi. Pane avokaado viljaliha kannmikserisse, lisa hakitud kurk (jäta pisut kaunistamiseks), maitseroheline, sidrunimahl, küüslauk, tšilli, sool, oliiviõli. Lisa vett. Surista ühtlaseks. Haki paprika peeneks ja sega kokku ülejäänud hakitud kurgiga. Lisa paprika ja kurgi segu supile, nirista juurde oliiviõli ja maitsesta musta pipraga.

Toiteväärtus ühe portsjoni kohta: energiat 248,2 kcal; rasvu 21,7 g, millest küllastunud rasvu 3,5 g; süsivesikuid 7,6 g; valke 6 g

Külm kurgisupp

Ajo blanco

Ajo blanco on populaarne Hispaania külm supp. Seda elegantset rooga kutsutakse ka valgeks gazpacho’ks. Jahutav taldrikutäis on valmistatud põhiliselt tahkest leivast ja purustatud mandlitest, oma krehvtisuse saab supp küüslaugust. Küüslauku lisagu igaüks just oma maitse-eelistuste järgi. Serveerimisel võib peale viinamarjade supile sättida ka viilutatud õunu või melonit.

Neljale

LV, V

100 g mandlilaaste

100 g tahket sepikut või hapusaia

1 tl valge veini äädikat või õunaäädikat

soola

3 küüslauguküünt

80 ml külmpressitud oliiviõli

400 ml jääkülma vett

kobar viinamarju

Pane mandlilaastud potti ja vala vett peale. Lase keema tõusta ja kurna, jahuta külma vee all. Pane sai viieks minutiks vette ligunema. Tõsta mandlilaastud ja leotatud sai (eemalda koorik) kannmikserisse või purusta ühtlaseks saumikseriga. Lisa äädikas, sool ja küüslauk. Töötle edasi ja lisa niristades oliiviõli. Kõige lõpuks vala juurde jääkülm vesi – seda lisades timmi supi paksus endale meelepäraseks.

Serveerimisel tõsta supi sisse poolitatud viinamarju, nirista peale oliiviõli ja jahvata veskist paar keerdu musta pipart.

Toiteväärtus ühe portsjoni kohta: energiat 432,3 kcal; rasvu 35 g, millest küllastunud rasvu 4,1 g; süsivesikuid 22,3 g; valke 8,3 g

Jaga
Kommentaarid