* ...teevad tuule alla põletikulistele haigustele, nagu näiteks artriidile ja podagrale. Antioksüdandid, kummardame teie ees maani (ja nopime peenralt järgmise maasika).

* ...lisavad hoogu juurde seedimisele ja rasvapõletusele. Esimese eest tuleb au anda maasikas leiduvatele kiudainetele ja teise eest pigmentainele antotsüaniinile. See pole lihtsalt antioksüdant, vaid vihane rasvahävitaja!

* ...säilitavad sinu vaimset nõtkust. Nimelt sisaldavad need B-rühma vitamiini foolhapet, ilma milleta sarnaneks sinu kognitiivne võimekus... veidi maasika enda omaga. Antotsüaniinid ses hõrgus marjas teevad aga imet lühiajalise mäluga!

* ...aitavad luid tugevana hoida. Kaalium, magneesium, K-vitamiin – just seda sinu “karkass” vajab.

* ...vähendavad südamehaiguste riski. Maasikates sisalduvad flavonoidid teevad kambaka LDL-­kolesteroolile. Oma panuse annavad ka kaalium ja magneesium. Ühtlasi alaneb vererõhk!

* ...panevad õla alla immuunsüsteemile. C-vitamiini vähesuse pärast ei pea maasikad punastama.

* ...kaitsevad sind silmahaiguste eest. Suure töö teevad selle nimel ära A- ja C-vitamiin, foolhape ja antioksüdandid.

* ...panevad su särama. Iluvitamiinina tuntud biotiini ja ellaaghappe eest tänavad sind nii nahk, küüned kui ka juuksed. Ega asjata teadlikud daamid esimest maasikat näole hõõru!

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena
Jaga
Kommentaarid