* ...teevad tuule alla põletikulistele haigustele, nagu näiteks artriidile ja podagrale. Antioksüdandid, kummardame teie ees maani (ja nopime peenralt järgmise maasika).

* ...lisavad hoogu juurde seedimisele ja rasvapõletusele. Esimese eest tuleb au anda maasikas leiduvatele kiudainetele ja teise eest pigmentainele antotsüaniinile. See pole lihtsalt antioksüdant, vaid vihane rasvahävitaja!

* ...säilitavad sinu vaimset nõtkust. Nimelt sisaldavad need B-rühma vitamiini foolhapet, ilma milleta sarnaneks sinu kognitiivne võimekus... veidi maasika enda omaga. Antotsüaniinid ses hõrgus marjas teevad aga imet lühiajalise mäluga!

* ...aitavad luid tugevana hoida. Kaalium, magneesium, K-vitamiin – just seda sinu “karkass” vajab.

* ...vähendavad südamehaiguste riski. Maasikates sisalduvad flavonoidid teevad kambaka LDL-­kolesteroolile. Oma panuse annavad ka kaalium ja magneesium. Ühtlasi alaneb vererõhk!

* ...panevad õla alla immuunsüsteemile. C-vitamiini vähesuse pärast ei pea maasikad punastama.

* ...kaitsevad sind silmahaiguste eest. Suure töö teevad selle nimel ära A- ja C-vitamiin, foolhape ja antioksüdandid.

* ...panevad su särama. Iluvitamiinina tuntud biotiini ja ellaaghappe eest tänavad sind nii nahk, küüned kui ka juuksed. Ega asjata teadlikud daamid esimest maasikat näole hõõru!

Jaga
Kommentaarid