Oled rannahooajaks valmis? Kerged suvised maiused
Suvesoojadesse päevadesse ja õhtutesse sobivad kerged marjased maiused nagu valatult. Kõik seekordsed magustoidud on valge suhkruta, gluteeni- ja laktoosivabad ning täistaimsed. Igati kohased rannahooajale!
Mustika-pirnijäätis
4 tk
Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan
> 2 dl metsmustikaid
> 1 suur ja mahlane pirn (puhastatult u 140 g)
> 1 sl mett
Lõika pirn sektoriteks, eemalda südamik ja koor. Tõsta kõik ained köögikombaini ja töötle ühtlaseks massiks. Vala segu jäätisevormidesse ja lase külmuda.
Toiteväärtus ühe jäätise kohta: energiat 31,3 kcal; rasvu 0 g; süsivesikuid 7,8 g; valke 0,3 g
Vaarikakreem
KAHELE
Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan> 45 g India pähkleid
> 200 g vaarikaid
> 3 ilma kivita datlit
> 1 tl laimimahla
> 1 tl vanilliekstrakti
> lisandiks ja kaunistuseks vaarikaid, kookoslaaste, goji-marju vms
India pähkleid on lihtsam kreemiks purustada, kui leotad neid paar tundi. Vala seejärel leotusvesi ära ja loputa pähklid jooksva vee all. Tõsta kõik koostis-ained köögikombaini ja töötle ühtlaseks kreemiks. Kaunista meele-päraselt.
Toiteväärtus ühe portsjoni kohta (ilma lisanditeta): energiat 181 kcal; rasvu 11,2 g, millest küllastunud rasvu 2,2 g; süsivesikuid 15,5 g; valke 5,7 g
Mandli-datlipõhjal maasikakook
12 lõiku
Gluteenivaba, laktoosivaba, veganPõhi:
> 180 g mandleid
> 70 g kuivatatud aprikoose
> 70 g ilma kivita datleid
> 1 tl kookosrasva
> veidi vett
Täidis:
> 400 g maasikaid
> 200 g India pähkleid
> 1 sl mett või agaavi- või vahtrasiirupit
> kaunistuseks maasikaid
Põhja valmistamiseks tõsta mandlid, aprikoosid, datlid ja kookosrasv köögikombaini. Purusta kleepuvaks massiks. Kui segu ei taha hästi kokku hakata, lisa veidike vett. Suru segu tihedalt 20 x 25 cm küpsetuspaberiga kaetud kandilise vormi põhja.
Valmista täidis. India pähkleid on lihtsam kreemiks purustada, kui leotad neid paar tundi. Võimsa köögikombaini puhul ei ole see vajalik. Kui leotad, vala leotusvesi ära ja loputa pähklid jooksva vee all. Purusta maasikad koos India pähklite ja meega kreemiks. Maitse ja kui soovid magusamat täidist, lisa veel mett või agaavi- või vahtrasiirupit.
Vala täidis koogipõhjale. Lase sügavkülmas vähemalt neli tundi seista. Võta kook paarkümmend minutit enne söömist sügavkülmast välja, siis on hõlpsam lõigata. Kaunista värskete maasikatega.
Toiteväärtus ühe tüki kohta: energiat 231 kcal; rasvu 17,2 g, millest küllastunud rasvu 2,7 g; süsivesikuid 13,2 g; valke 6,8 g
Troopiline jäätis
4 tk
Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan> 1 dl nõrutatud purgiananassi (ilma suhkruta)
> 1 dl külmutatud mangokuubikuid
> 1 dl kookoskreemi
> 1 tl laimimahla
Tõsta kõik koostisained köögikombaini ja töötle ühtlaseks massiks. Võid seda teha ka saumikseriga, tulemus võib sel juhul jääda veidi tükilisem. Vala segu jäätise-vormidesse ja lase külmuda.
Toiteväärtus ühe jäätise kohta: energiat 108 kcal; rasvu 8,7 g, millest küllastunud rasvu 7,5 g; süsivesikuid 6,7 g; valke 1,2 g
Vaarika-kookosekokteil
KAHELE
Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan> 2 dl kookospiima
> 100 g vaarikaid
> 1 küps banaan
> 1 tl vanilliekstrakti
Tõsta kõik koostisained blenderisse ja valmista ühtlane jook. Võid joogi valmistada ka saumikseriga. Külmutatud vaarikaid kasutades saad kohe mõnusalt külma kokteili, värskete marjade puhul võid serveerimisel lisada jääkuubikuid.
Toiteväärtus ühe jäätise kohta: energiat 67 kcal; rasvu 0,5 g, millest küllastunud rasvu 0,3 g; süsivesikuid 15,3 g; valke 1,5 g