Milliseid toiduained on kasulik süüa, et näljatunne ei piinaks?
Õun — söö pool tundi enne söögikorda üks õun. Õunas olev vedelik tekitab täiskõhutunde, mis aitab söögikorra ajal vähem süüa.
Avokaado — süües lõunaks ühe avokaado on kõht õhtuni täis. Nii vähemalt on näidanud uuringud. Tulemused näitasid, et 24% neist, kes olid söönud lõunaks avokaado, tundis vähem isu pärastlõunase vahepala järele.
Kaunviljad — oad, herned, läätsed ei ole vaid valku täis supertoit, kus on rohkelt kiudaineid, antioksüdante, B-vitamiini ja rauda, vaid need täidavad ka hästi kõhtu.
Supp — suurepärane toit, kui kõht on tühi, kuid ei soovi liiga palju kaloreid tarbida. Supp ei pea olema rasvane ning vahukoorega valmistatud, kuid täidab ikka kõhtu. Uuringud on näidanud, et lahja suppi söömise korral vähenes söödavate kalorite hulk 20 protsenti.
Tšillipulber — tšilli lisamine toidu sisse täidab kõhtu ning paneb ainevahetuse kiiremini tööle.
Tume šokolaad — kui tunned magusaisu, siis kõige tervislikum viis sellele järele andmiseks on tumeda šokolaadi söömine. Muidugi ei tohiks korraga tervet tahvlit nahka pista, võta tükk või paar. Uuringud on näidanud, et tume šokolaad kaitseb südant, langetab vererõhku ning vähendab ka isu soolase ja magusa järele.
Muna — hommikusöögiks muna süües võid olla kindel, et pead ilma tühja kõhtu kannatamata lõunani vastu. Teadlased on avastanud, et kui sööd 300 kcal sisaldava hommikusöögi, milles vähemalt 30-39 grammi valku pärineb munast, kestab täiskõhutunne kuni lõunasöögini. Lisaks on avastatud, et valgurikas hommikusöök aitab tarbida päeva jooksul vähem kaloreid.
Pähklid — pähklid sisaldavad küll palju rasvaineid, kuid annavad täiskõhutunde pikaks ajaks. Peotäis pähkleid on igati paras ja kasulik ports.