Toorepoolsed rohekad versus küpsed kollased banaanid – mida need sisaldavad ja kumb on tervislikum valik?
Banaanid on uskumatult maitsvad ja neid on mugav kaasa võtta, on nad ju looduse poolt juba ideaalses pakendis. See aastaringselt igas toidupoes alati saadaval olev troopiline vili on rikas paljude oluliste vitamiinide ja mineraalainete poolest. Kuid kumba eelistada, kas veel õrnalt rohekaid toorema poolseid või juba kuldselt küpseid mesimagusaid banaane? Erisused tervisekasudes on sõltuvalt banaani küpsusastmest tõepoolest olemas.
Enamik inimesi sööb banaane, mille vili on kollane ja küps, kuid ka rohekaid poolküpseid banaane on igati paslik süüa. Valiku tegemisel on enamasti asi maitses ja tekstuuris.
Rohelised versus kollased banaanid – mis neil vahet on?
Banaane koristatakse tavaliselt siis, kui need on veel täitsa rohelised. See aitab ennetada seda, et nad transpordile kuluva aja jooksul lootusetult üle ei küpseks ega poeletile pruunina jõuaks. Sellepärast võid neid ka supermarketi puuviljaletis sageli veel kergelt rohekatena leida. Peale värvi erinevad rohelised ja kollased banaanid erinevad veel mitmel viisil...