Selle retsepti juures on keeruline leivale õiget tekstuuri saada, kuid mida küpsemad banaanid, seda mahlasem ja mõnusam tuleb. Gluteenivabade retseptide juures on niiskus tähtis, ilma selleta jääb leib üsna kuiv.

Banaani-šokolaadileib

Koostisosad:

  • 125 g toasooja võid

  • 2,5 dl pruuni suhkrut

  • 2 muna

  • 3 dl toortatrajahu või muud gluteenivaba jahu

  • 2 tl küpsetuspulbrit

  • 2 tl kaneeli

  • 1 tl vanillisuhkrut

  • näpuotsatäis soola

  • 3 sl piima

  • 3 küpset banaani

  • 1 dl metspähkleid

  • 100 g piimašokolaadi (võib panna ka tumedat, kui meeldib mõrum maitse)

Valmistamine:

Eelsoojenda ahi 175 kraadini.

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad.

Sega eraldi kausis omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, vanillisuhkur ja kaneel. Lisa jahusegu ja piim või-munavahule ning sega ühtlaseks.

Koori banaanid ja purusta need kahvliga. Seejärel haki šokolaad ja metspähklid või purusta need toidulõikuriga. Lisa banaanid, šokolaad ja metspähklid taina hulka. Sega ja kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud piklikku leiva- või keeksivormi.

Pane vorm 175-kraadisesse ahju 50–60 minutiks. Katsu tikuga küpsust – sisse torgatud tikk peab jääma kuivaks. Kui leib on valmis, lase sel umbes 15 minutit jahtuda ja tõsta banaanileib koos küpsetuspaberiga lõikelaua või resti peale lõplikult jahtuma.

Naudi võiga!

Soolased muffinid juustuga

Soolased muffinid juustuga

Koostisosad:

  • 280 g gluteenivaba jahu (sobib ükskõik milline)

  • 1 tl ksantaankummi (kui sinu jahu juba ei sisalda seda)

  • 40 g maisitärklist

  • 2,5 tl küpsetuspulbrit

  • 1 tl soola

  • kaks väikest sibulat

  • 70 g parmesani

  • 115 g Cheddari juustu

  • 300 g petipiima

  • 55 g võid

  • 2 tl õli

  • 2 tl mett

  • 2 muna

Valmistamine:

Eelsoojenda ahi 175 kraadini.

Sega omavahel suures kausis jahu, ksantaankumm, maisitärklis, sool ja hakitud sibul. Järgmisena riivi juust ja lisa jahusegu hulka. Sega kõik omavahel läbi.

Sega eraldi kausis petipiim, sulatatud või, õli, mesi ja munad. Vispelda tugevalt, et kõik korralikult seguneks.

Enne petipiimasegu jahusegusse valamist tee jahusegu keskele väike lohk, kuhu kallad petipiimasegu. Sega need omavahel läbi, kuni tainas on paks, kuid pehme.

Tõsta lusikaga tainas muffinivormidesse, raputa peale natukene Cheddari juustu ja pista umbes 25 minutiks ahju.

Pärast välja võtmist lase jahtuda.

Naudi!

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena
Jaga
Kommentaarid