Kas diagnoosimine on vajalik? Kellel on vaja diagnoosi teada?

Statistikutel. Retsepti väljakirjutamiseks on seda arstil vaja teada. Patsiendid väga otsivad diagnoosi ja see on praegu väga suur trend teatud häirete, näiteks ATH puhul. On ka veidi ebameeldiva maiguga vaimse tervise probleem nagu piirialast tüüpi isiksusehäire. Noored tulevad ja tahavad kindlasti seda diagnoosi saada. Mina ütlen, et diagnoos pole absoluutselt oluline. See annab võib-olla mingi pidepunkti, millega edasi töötada. Nui neljaks diagnoosi taga ajada on täiesti mõttetu, kui sa ei jätka selle nimetuse taga intellektuaalse vundamendi loomist. Saada diagnoos selle pärast, et kuuluda mingisse gruppi, on lihtsalt jabur.

Saates tuleb pikemalt juttu sellest, kuidas diagnoosiga kaasnev tabletipurk on vaid tulekahju kustutamine – mis sinna juurde veel peaks käima? Margus Lõokene annab ka ühe läbiproovitud nõuande, mis teeb iga inimese õnnelikumaks.

Head kuulamist!

Tervis Plussi taskuhäälingu saates on külas psühhiaater Margus Lõokene, kelle arvates inimeste toredad kiiksud teevad maailma elamisväärseks kohaks.