Sportlik tartlane Reili kiidab Tartu linna liikumisvõimalusi. „Ma ei tunne küll, et midagi kehvasti oleks. Meil on rattateid, välijõusaale. Eriti meeldivad mulle välijõusaalid, mis on ühildatud mänguväljakutega. See annab väga hea võimaluse perena värskes õhus koos aega veeta,“ räägib naine.

Lemmikmarsruut? Kuigi Tartus on kõik olemas, siis pikemateks jalutuskäikudeks eelistab pere käia metsas. „Kui meil on eesmärk tõesti pikalt kõndida, sõidame loodusesse ja teeme oma sammud seal.“

Sõbrannad Mari ja Lenne Lota peavad Tartu puhul kõige paremaks seda, et enamasti ei olegi vaja spetsiaalselt samme püüdma minna, kuna need saavad päeva toimetuste ajal märkamatult kogutud.

„Tavaliselt ma ei peagi eraldi kõndima minema, aga kui tahan jalutada, siis meeldib mulle kõndida Postimaja juurest mööda kergliiklusteed linna poole. Enamasti lähen kas Maxima või Riia maantee viaduktini ja pööran siis tagasi,“ räägib ta.

Lenne Lota, kes elab kesklinnale lähedal, jalutab tavaliselt Emajõe ääres või Toomemäel. „Mulle väga meeldib, et Tartus saab sisuliselt igale poole kõndida, kus vaja. Ei pea isegi ühistransporti kasutama, vaid lihtsalt jalutad. Ilmselt sellepärast ka need sammud nii kergesti täis tulevad,“ ütleb ta.