Kas seemneõlid on tervislikud ja milliseid puu- ja juurvilju pritsitakse kõige rohkem? Professor võtab ette levinud toidumüüdid
(12)Tänapäeval saab sotsiaalmeedias igaüks oma tarkust jagada, olemata sealjuures päriselt ekspert. See on kaasa toonud laialdase müütide leviku ja eriti suure surve all on just toitumisteadmised. Palusime levinud toidumüütide lahkamiseks appi Eesti Maaülikooli professori biokeemik Tõnu Püssa. Millised väited saab ümber lükata, mis vastab tõele?
Kaerahelveste puhul räägitakse palju kaera pritsimisest mürgiste taimekaitsevahenditega, aga ka nendes olevast fütiinhappest, mis võib takistada kehas mineraalainete omastamist. Kas peaksime kaerahelbepudru söömata jätma?
Sotsiaalmeedias soovitatakse brokoli söömist piirata viljas sisalduvate kilpnäärmele toksiliste ühendite tõttu. Kuidas sellesse suhtuda?
Kuidas suhtuda seemneõlidesse? Kas meil on alust arvata, et seemneõlid, sealhulgas rapsiõli, tekitavad kehas põletikku?
Mida arvata levinud lisaainest ja maitsetugevdajast naatriumglutamaadist, mida on lisatud näiteks pea kõigile heeringatele poeriiulitel?
Neile ja mitmele teisele introgeerivale küsimusele antud vastuseid Eesti Maaülikooli professori biokeemik Tõnu Püssalt, loe edasi juba artiklist.