Milleks inimene kollageeni vajab?

Kollageen täidab inimorganismis mitut olulist ülesannet. Piisav kollageenitase aitab naharakkudel uueneda, säilitab nahas niiskusetaset ja elastsust, tagades nii naha noorusliku välimuse. Samuti aitab kollageen hoida tugevana küüned, soodustab juuste kasvu ja võib vähendada juuste välja langemist.

Terve ja noorusliku välimuse säilitamise kõrval aitab kollageen hoida tugevad ka meie luud ja liigesed. Sidekudede ja luustiku ühe peamise komponendina mängib kollageen tähtsat rolli liigeseprobleemide ning luude hõrenemise ja hapraks muutumise ennetamisel.

Kollageeni üheks koostisosaks on glütsiin, mille üks ülesanne on toetada lihasmassi kasvamist, parandades organismi võimet sünteesida glükoosi lihaste normaalseks elutegevuseks vajalikuks energiaks. Piisav kollageeni tase aitab hoida töökorras ka meie veresoonkonda ja südant...

Kust me kollageeni saame, kuidas ergutada organismi ise kollageeni tootma ning kas kollageeni toidulisandid on pigem turundustrikk või on neist tõepoolest abi ilu ja noorusliku välimuse säilitamisel? Loe kõigest lähemalt juba artiklist.