Eesti Terviseradade ellu kutsutud liikumisaktsiooni “Vabariigi terviseks” eesmärk on liikumise kui vaimse ja füüsilise heaolu vundamendi väärtustamine. “Regulaarse liikumisharjumusega inimesed on elurõõmsad ja loovad ühiskonnale oluliselt suuremat lisaväärtust kui väheliikuva elustiiliga kodanikud,” sõnab Jõepera. 

Sel aastal on ettevõtmise patrooniks näitleja Guido Kangur, keda võib aastaringselt liikumas näha Õismäe raba ja Harku terviseradadel. "Tunnine suusasõit hästi hooldatud rajal on nauding, mida tulen talvisel ajal ikka ja jälle terviseradadele kogema. Suvisel ajal liigun radadel jalutades või jalgrattaga sõites. Terviseradadele on alati hea tulla, siit saab energiat terveks päevaks kaasa," ütleb enda liikumisharjumuste kohta Guido Kangur.

Nagu ka varasemalt, toimub liikumiskilomeetrite arvestus Eesti Terviseradade veebilehel https://terviserajad.ee/vabariigi-terviseks/ reaalajas ning selleks peaksid kõik liikujad läbitud distantsi kodulehele sisestama.

Arvesse lähevad ka väljaspool ametlikke terviseradu, näiteks parkides, kergliiklusteedel ja metsaradadel, läbitud kilomeetrid. "Registreeritud kilomeetrid liidame kokku ja proovime nelja päeva jooksul koguda 80 000 kilomeetrit, mida on virtuaalselt kaks ringi ümber maakera,” selgitas Jõepera. 2023. aastal läbiti üheskoos enam kui 50 000 kilomeetrit.

Sotsiaalmeedias fotode ja videote jagamiseks sobib kasutada teemaviidet #terviserajad ja #vabariigiterviseks.

Üritused

Vabariigi aastapäeva nädalal toimub üle Eesti asuvatel terviseradadel mitmeid tegevusi, näiteks EV106 matk Kambja terviseradadel, Narva Suusasõit Pähklimäe terviseradadel, Kehtna Suusasarja IV etapp Paluküla terviseradadel, 26. Tallinna Suusamaraton Kõrvemaa terviseradadel, Madisepäeva Suusasõit Valgehobusemäe terviseradadel, Vabariigi matk Prangli külakeskusest, Vabariigi matk Põlvas, Palivere suusasarja etapp Palivere terviseradadel, Viljandimaa suusatamise meisitrivõistlused Holstre-Polli terviseradadel, Tabasalu jooks-matk ja palju teisi liikumisüritusi. 

Rohkem infot leiab Eesti Terviseradade kodulehelt ja Facebooki sündmusest.

Jaga
Kommentaarid