Väga oluline samm sellel teel on maitsemeele harjumine vähem magusate toitudega. Ülimagusad magusained, nagu aspartaam, sukraloos, steevia jt on aga sadu kordi magusamad kui suhkur. See tähendab, et suhkru asemel magusainetega jooke või sööke tarbides meie maitse-eelistused ei muutu.  

Magusaisu jääb alles

Teadusuuringute alusel võib magusainete tarbimisel olla negatiivne tervisemõju ning neid ei soovitata kasutada suhkru asendamiseks ka kaalulangetuse eesmärgil. Selliste toodete tarbimisel väheneb küll toiduga saadud energia, kuid magusaisu jääb alles. Tervist toetavam oleks maitsemeelt järk-järgult vähem magusa toidu-joogiga harjutada, vähendades nii tarbitava lisatud suhkru kui magusainete kogust.  

Parimaks valikuks on lisatud suhkruta ning magusaineteta toidud ja joogid, näiteks vesi, maitsestamata jogurtid ja muud toiduained, mille maitsestamiseks saab ise lisada puuvilju ja marju.

Toidupoe riiulitel leidub ahvatlusi, mis esmapilgul paistavad tervislikud, kuid tegelikult pole seda teps mitte. Liigne suhkur ja sool hiilivad märkamatult meie menüüsse, põhjustades kaalutõusu, toidusõltuvust ja teisi terviseprobleeme.