Lisaks jõutreeningule mahtus Heleni päevarutiini ka jooksmine, jalutamine, rattaga sõitmine või matkamine. Talvisel ajal suusatamine või mäesuusatamine.

Heleni motivatsioon liikumiseks on hoida oma keha ja tervis tugevana. „Minu jaoks on motivatsioon see hea tunne, millest saan aru, kui mu keha on tugev, kui ma ei jää haigeks ja mul on jõudu-jaksu ning lihased on heas toonuses.“

Neile, kes lükkavad liigutamist homse varna, soovitab lauljanna enda sisse vaadata ja uurida, miks ei ole piisavalt jõudu ning tahtmist alustada. „Meie emotsioonid ja keha on omavahel väga seotud. Mina soovitan üle vaadata selle, mis elus puudu on või mis ei toimi,“ juhendab ta.

Seejärel tasub alustada vaikselt, näiteks kõndimisest. „Esmalt liigu iga päev 20–30 minutit. Kui muutused hakkavad kuude möödudes tunda andma, on erinevused eelneva eluga võrreldes nii suured,“ teab ta omast käest ja lisab, et liikumisel on äärmiselt suur roll ka vaimse tervise hoidmisel. „Minu jaoks on see üks väga-väga suur motivaator.“

„Naised, kes liiguvad ja on aktiivse eluviisiga ka raseduse ajal, on kindlasti tervemad ning palju väiksemate kaebustega kui need, kes liiguvad vähe,“ kinnitab Lääne-Tallinna Keskhaigla vastutav ämmaemand Merit Tammela.

Artikkel ilmus esimest korda eriajakirja START 2023. aasta sügisnumbris.