Harvardi ülikooli teadlaste läbiviidud uuringu kohaselt võib meestel, kes ejakuleerivad 21 või enam korda kuus, väheneda eesnäärmevähi risk kuni kolmandiku võrra, vahendab teadusuudiste veeb Iflscience.com. Praegu veel ei teata selle kindlaid põhjuseid, kui arvatakse, et seemnepurskega väljutatakse kehast vähki tekitavad toksiinid. Uuringus osales 31 925 meest vanuses 20-29 ja 40-49 aastat, kelle tervist jälgiti 18 kuu jooksul. Masturbeerimisel on tuvastatud samasugune hea tervisemõju nagu jooksmisel või tervislikul toitumisel.

Eestis haigestuvad mehed enim eesnäärmevähki. Hoolimata varajase diagnoosimise võimalustest jõutakse diagnoosimiseni hilja, kui vähk on juba levinud algkoldest kaugemale. Vähi ennetamiseks ainult masturbeerimise peale loota ei tasu. Kaasa aitavad tervislik toitumine, stressimaandamine, aktiivne liikumine ja arstlikud tervisekontrollid.

Pea iga ebaõnnestumine seksis võib mehel käivitada enesekindluse langusega seotud allakäiguspiraali. Seetõttu on väga tähtis seksuaalhäirete korral varakult abi otsida, kinnitab meestearst Margus Punab.

Meestearst Margus Punab