Umbes kümne individuaaltreeninguga saab paremate eeldustega inimene krooli ja rinnuliujumise selgeks. Esimene ja kõige tähtsam ülesanne on õppida vette hingama. Oskus pead vette panna on ujuma õppimisel elementaarne. Kel selg haigevõitu, võtku teadmiseks, et pea veest väljas hoidmine tekitab selga pinget, seetõttu tasub õppida ujuma, pea vees. Seejärel hakatakse harjutama jalgade tööd, abivahendina kasutatakse lesti, ja nii ta tasapisi tuleb.

Mida ujumine annab?

Esimese asjana paraneb kardiovaskulaarne tervis. Ujumine on suurepärane südame-veresoonkonna treening, mis tugevdab südant ja tõstab selle vastupidavust ning aitab vähendada südamehaiguste riski. Kuna hõlmatud saavad mitmesugused lihased, sealhulgas käed, jalad, selg ja tuharad, tugevnevad keha erinevad piirkonnad.

Ujumine sarnaneb sirutustega ja võib parandada paindlikkust, eriti kui kasutatakse erinevaid ujumisstiile. Paraneb ka...

Mis on ujumise eelised teiste treeningute ees, kellele see eriti sobib, kui pikalt ja tihti ujumistrenni teha ning kuidas iseseivalt ujuma õppida, loe edasi juba artiklist.