Muusikat on tema pea genereerinud sellest ajast saadik kui praeguseks 43aastane Stig oli kuue-seitsme aastane. Seisma on see jäänud vaid siis kui ta teeb sporti või midagi füüsilist. „Aga ma järjest rohkem õpin teda vahepeal kinni panema,“ avaldab ta.

Üldiselt peab Stig ennast õnnelikuks inimeseks, sest saab teha seda, mida talle meeldib ja tema ümber on inimesed, kes seda toetavad. „Need on inimesed, kes peavad oma elu vormima ümber minu tegevuse. See tekitab minus väga suurt vastutust,“ tõdeb ta.

Stig ei ole ka saladust teinud, et põeb autoimmuunhaigust, mille puhul neerupealised on lakanud töötamast. Diagnoosini jõudis ta hetkel, kus tervis oli juba väga halvas seisus. Kaal langes väga järsku ja tekkis jõuetus. „Ma ei jaksanud oma käsi liigutada. Mul oli tunne nagu kellegi teise käega peseks hambaid,“ meenutab ta, kuidas ühel hommikul ärgates end tundis. Raviarstil oli raske uskuda, et ta oli kaks aastat immuunhäirega elanud. Ka vererõhk oli Stigil ülimadal. Sellest taastumine tekitas üllatava ebameeldivuse.

Uue Tervis Pluss podcasti saatejuhiks on Kadi Jaanisoo-Kuld, kes on endaga terviseteemadel vestlema kutsunud Stig Rästa.