Toitumisnõustaja sõnul peaks vajalikud toitained kätte saama söögist ja seejärel, kui vaja, tuleks appi võtta toidulisandid.

„Aktiivset eluviisi harrastavad inimesed arvavad, et toidulaud peab olema väga valgurikas. Jah, sportlik eluviis eeldab ka suuremat valgutarbimist, aga 1,82 g kehakaalu kohta on hobisportlase jaoks täiesti piisav. Valk on praegu väga populaarne toidugrupp ja sageli koosnevad toidulauad ainult valguallikatest, eriti loomsest toidust,“ räägib Vallimäe ja lisab, et aktiivse eluviisiga inimene ei tohiks oma menüüst eemale jätta köögi- ja puuvilju ega marju.

„Need on ühed paremad kiudainete allikad, sisaldavad antioksüdante ning rohkelt vitamiine ja mineraalaineid. Kui menüü on väga valgurikas ja teisalt kiudainevaene, siis pikaajaline proteiini liigtarbimine koormab neere. Kui toidulaud on aga kiudainete poolest kesine, mõjutab see eelkõige seedimist ja tekivad reaktsioonid kõhutervises (nt kõhupuhitus, seedeprobleemid), millega paljud aktiivsed inimesed silmitsi seisavad.“

Loe edasi juba artiklist.