Alexandra on terve elu olnud sportlik ja armastanud aktiivselt liikuda. See ei teeninud aga kunagi eesmärki olla mingis kindlas füüsilises vormis. Tema kodus ei kommenteeritud kunagi välimust või toitumist. Seega ei oska Alexandra kohe leida põhjuseid, miks söömishäire just teda tabas. Üks asi viis aga teiseni ja pool aastat hiljem oli ta olukorras, millest ise enam välja ei osanud tulla.

Kuna taldrikul oli justkui palju toitu, siis ei märganud tütrega toimuvat ka ema. Alexandra sõi kolm korda päevas, millele lisandusid ka vahepalad. Asjatundmatule võisid toidukogused tunduda normaalsed, kuid tegelikult sõi ta madala kalorsusega köögivilju. Need ei taganud noore aktiivse Alexandra tegelikku energiavajadust.

Ülesöömishoogudest tekkinud buliimiat varjas ta lähedaste ees tükk aega. „Tundsin ilmselt piinlikkust ja ei osanud kuidagi end avada. Mäletan, et sain tollal ka palju komplimente. See oli nagu õli tulle valamine. Mõtlesin kogu aeg, et miks need komplimendid just nüüd tulevad. Kas ma meeldin teistele rohkem, kui ma kaalun X kilo vähem?“ mõtiskleb Alexandra. Praegu sellele tagasi mõeldes tunneb ta vaid kurbust, kuid tol hetkel ringles pidevalt peas küsimus „Kas ma olen piisav?“.

Lähedastest ei saanud keegi aru, mis temaga tegelikult toimub. „Pidin sellest ise rääkima. Buliimia ja ülesöömishäire puhul ei pruugi füüsiliselt aru saada, et inimesega oleks midagi valesti,“ arvab ta.