Mitmekesine, värske ja maitsev toit mõjutab soodsalt nii meie füüsilist kui vaimset tervist. Pitsi sõnul tuleb tervist toetaval toitumisel appi lihtne taldrikureegel: poole taldrikust peaksid moodustama köögiviljad, veerandi valgurikas toit ja ülejäänud veerandi lisand, näiteks tatar või kartul. Ta toob välja ka mõned laiemalt levinud müüdid, mis toitumise alal eksiarvamusi tekitavad.

Müüt nr 1: kartulit süües saan piisava koguse köögivilju

Tasakaalustatud toitumist järgida soovides loetakse sageli kartul ekslikult köögiviljaks. Toidusoovitustes kuuluvad köögiviljade hulka küll juurviljad ja enamik muid köögivilju, kuid kartul arvestatakse tärkliserikaste toiduainete gruppi. Paras kogus nädalas on umbes 10 kartulit. Seevastu köögivilju peaks sööma ühes päevas vähemalt 300 grammi ehki 3 peotäit...

Mis on ülejäänud neli toidumüüti, loe edasi juba artiklist.