Karmen Mikiver on võtnud oma missiooniks diabeedi alase teadlikkuse tõstmise ühiskonnas.

„Dexcom märkas mind paar aasta eest ning sestsaadik olen nende erinevates ettevõtmistes brändisaadikuna kaasa löönud. Näiteks eelmisel aastal osalesime ainult diabeetikutest koosneva tiimiga Ironmani võistluse pooltriatlonil, kus minu kanda oli 21-kilomeetrine jooksudistants,“ selgitas Tallinnast pärit Karmen Mikiver. Ta lisas, et pakkumisele lüüa kaasa rahvusvahelises kampaanias koos maailma suurnimedega ei tulnud pikalt mõelda. „Ehkki diabeet on väga levinud haigus, ei räägita sellest piisavalt. Loodan, et mu loo jagamine aitab diabeediteadlikkust tõsta,“ rääkis Mikiver.

Ameeriklasest multitalent - laulja, laulukirjutaja ja näitleja - Nick Jonas sai oma haigusest teadlikuks teismelise eas.

Virtuaalnäituse #SeeDiabetes on jäädvustanud maailmakuulus moefotograaf Fernando Sippel ning loovjuhina lõi kaasa Dexcomi Warrior, Austraalia modell Bambi Northwood-Blyth. „Kuna põen ka ise diabeeti, oli mul au aidata luua ehe ja tõetruu ettekujutus sellest, milline on miljonite diabeediga elavate inimeste igapäevane reaalsus,“ ütles Northwood-Blyth.

Maailmas on rohkem kui 500 miljonit inimest, kellel on diabeet. Näitus pakub ausat sissevaadet inimeste ellu, kes peavad igapäevaselt hakkama saama selle keerulise haiguse tõusude ja mõõnadega. Pideva glükoosimonitooringu seadmed on soodustusega kättesaadavad 14 miljonile inimesele maailmas. Eestis hüvitab Tervisekassa 1. tüüpi diabeeti põdejatele hädavajalike seadmeid alates 2022. aastast. Vaatamata edusammudele, on haiguse paremaks haldamiseks vajaminev kaasaegne diabeeditehnoloogia miljonitele diabeeti põdejatele endiselt kättesaamatu. Virtuaalnäitus #SeeDiabetes juhib tähelepanu sellele, kui oluline on parandada juurdepääsu kriitilise tähtsusega diabeediravile ja -tehnoloogiale.

Briti näitleja Jeremy Irvine, kes on Eesti publikule tuttav kassahitist „Mamma Mia! Siit me tuleme taas“, sai diabeedi diagnoosi 6-aastasena.

Dexcomi diabeedipäev virtuaalnäituse leiab veebilehelt: www.seediabetes.com. Rahvusvaheline diabeeditarvikute tootja kutsub diabeeti põdejaid ja nende lähedasi jagama sotsiaalmeedias ka oma diabeedilugu, kasutades teemaviidet #SeeDiabetes.

LOE LISAKS >> Karmen Mikiveri lugu, kuidas noore neiu haigus avastati ja kuidas ta pidi õppima selle ränga tõvega elama: „Olin šokis, sest nägin, et arstid läksid paanikasse. Ema kutsuti teise tuppa rääkima, et mind peab kohe haiglasse viima“

Jaga
Kommentaarid