Teadusuuringud näitavad, et küllastunud rasvhapete osakaalu vähendamine ja küllastumata rasvhapete osakaalu suurendamine toidus aitab tervist hoida. Paar korda nädalas võiks liha asemel süüa kala ning võimalusel võiks vähendada peitrasva sisaldavate toodete (vorstid, saiakesed, küpsised, pirukad, šokolaad jmt töödeldud valmistoidud) söömist. Eriti väärtuslikud on omega-3-rasvhapped (polüküllastumata rasvhapped), mida tüüpilise tänapäeva inimese menüüs napib.

Miks on oomega-3 oluline?

Oomega-3-rasvhappeid on palju. Kolm neist, ALA (alfa-linoleenhape), DHA (dokosaheksaeenhape) ja EPA (eikosapentaeenhape) on enim uuritud ja inimese jaoks väga tähtsad, sest need on asendamatud rasvhapped. See tähendab, et inimese organism pole suuteline neid ise tootma ja need tuleb saada toidust....

Loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid