Vaktsineerima peaksid minema riskirühmadesse kuuluvad inimesed, kellel on viimasest COVID-19 vastasest vaktsineerimisest või COVID-19 läbipõdemisest möödas rohkem kui kuus kuud. Vaktsineerimine on tasuta ja sobiva aja saab broneerida üleriigilises digiregistratuuris: www.digilugu.ee

Viirusesse nakatumisel ja haigussümptomite ilmnemisel tuleks ühendust võtta perearstiga ning temaga testimise ja ravi osas nõu pidada. „Riskirühma inimesele võiks olla testimise tulemus kasulik edaspidiseks COVID-19 vaktsineerimise planeerimiseks,“ ütleb terviseameti gripikeskuse peaspetsialist Julia Geller. Sõltumata testi tulemustest tuleks haigussüptomite puhul püsida kodus. Sümptomite puududes pole üldjuhul testimine soovitatav.

Immunoprofülaktika ekspertkomisjon soovitab sel sügisel COVID-19 vastu vaktsineerimist riskirühmadele, kuhu kuuluvad 60+ vanused ja riskihaigustega lapsed ning täiskasvanud.

Lisainfot leiad vaktsineeri.ee

LOE LISAKS >>

Nõu annavad vastava eriala spetsialistid, arstid ja apteekrid. Lisaks leiad portaalist ka isiklikud lood inimestelt, kel on tulnud oma tervise tõttu tulla läbi tulest ja veest.

Jaga
Kommentaarid