Sammuväljakutse laiem eesmärk on inspireerida liikuma ka õpetajaid ja lapsevanemaid ning aidata seeläbi kaasa Eesti inimeste tervisenäitajate parandamisele. „Kes naudib liikumist noorena, teeb seda ka täiskasvanuna. Nii ongi füüsiliselt aktiivsed noored suunanäitajad, kes lükkavad liikuma kogu ühiskonna. Meil on hea meel koos FitSphere’i ja teiste kampaania partneritega sellesse muutusesse panustada,“ sõnas Eesti Terviseradade juhataja Assar Jõepera.

FitSphere’i kõneisik Ott Kiivikas märkis, et kevadel läbi viidud koolinoorte sammu väljakutse „Kevadsammud 2023“ osutus väga populaarseks. Võistlusest võttis osa üle 2000 õpilase enam kui 300 klassist. „Tänapäeva lapsed ja noored vajavad mängulisi ja põnevaid lahendusi, et ennast liikuma motiveerida. Mul on suur rõõm, et üheskoos heade partneritega saame sellele kaasa aidata,“ lisas ta.

Väljakutses saavad kaasa lüüa kõikide koolide 5.-12. klassid üle Eesti. Liitumine on lihtne: enne 7. oktoobrit tuleb õpetajal või klassivanemal täita Eesti Terviseradade veebilehel registreerimisvorm, osalejatel laadida alla FitSphere’i äpp ning koguda oktoobrikuu jooksul samme.

Väljakutses arvestatakse kõikide klasside ja koolide kogutud sammude keskmist – nii on võrdsed võiduvõimalused nii väikestel kui ka suurtel klassidel ja koolidel. Kokkuvõttes auhinnatakse kolme kõige aktiivsemat klassi ja kooli, lisaks loositakse võistluse ajal tublimatele liikujatele neljal korral ergutusauhindu.

Noorte aktiivset liikumist lükkavad suursponsorina tagant Swedbank ja peatoetajana Mesikäpp. Lisaks toetavad kampaaniat Actimel, Energia Avastuskeskus, Eesti Energia ja Merko. Hoogu lisavad Eesti Koolispordi Liit, Liikuma Kutsuv Kool ja eKool.

Jaga
Kommentaarid