Esimest, praegu nelja-aastast last kärutades kõndis Jette päevas kümneid kilomeetreid ja suutis raseduseelse kaalu enam-vähem taastada. Pärast teise lapse sündi liikus ta aga tunduvalt vähem ja tasapisi hakkasidki kehale liigsed kilod kogunema. „Selles mängisid rolli ka mu toitumisharjumused: pidev näksimine, suured portsjonid ebatervislikke toite-jooke ja ohtralt magusat. Suur tahvel šokolaadi korraga nahka pista oli käkitegu!“ tunnistab ta.

Mullu oktoobris kaalus Jette juba 85 kilo. „Siis otsustasin rohkem enda peale mõtlema hakata. Olin end täielikult tagaplaanile jätnud, arvates, et olen ju ema ja minu ülesanne on lastele pühenduda.“

Tervisemuresid Jette oma kaalu juures veel ei täheldanud. „Pigem hakkas mind häirima, et riided ei mahtunud selga või tundusid seljas nii koledad,“ kirjeldab ta. Inetuna pole ta end samas kunagi tundnud. „Kui naine on hoolitsetud ja kannab ilusaid riideid, on ta ALATI ilus,“ usub Jette. Naisele on meeldinud ka pildile jääda, kuid praegu vanu fotosid vaadates ei istu „vana mina“ talle enam sugugi. „Varem olin sellega ilmselt harjunud ega osanudki paremat tahta,“ naerab ta nüüd.

Oma kaalulangetustee hakul läinud aasta novembris ei seadnud Jette ühtegi eesmärki. „Muutsin lihtsalt päevapealt – samas mitte kardinaalselt – liikumis- ja toitumisharjumusi,“ kirjeldab ta...

Mida Jette kaalu normi saamiseks ette võttis ja kuidas see nii ladusalt kulges, et ta saavutas oma eesmärgi pea kolmekordselt, loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid