Päev on varane ja öömaja ootab meid Sousse’i linnas, mistõttu otsustame teel sinna teha väikese vahepeatuse. Sisestame navigatsiooniseadmesse meile tundmatu rannikulinnakese Sidi Ameuri. Kaks tundi ja 150 kilomeetrit hiljem oleme kohal.

Tegu on üsna unise kaluriküla mõõtu paigaga, kus on paar poekest, söögikohta ja majutusasutust. Vaiksetel tänavatel longivad kassid ja liivane rand on sügiseselt tühi. Võtame istet esimese ettejuhtuva söömaurka päevinäinud plasttoolidel. Mõneruutmeetrise söögisaali ukse ees on mitte just esimeses värskuses grill ja selle juures jalalt jalale kekslev noormees, kes üritab täita näljaste soove. Kuigi põhiline suhtluskeel on kehakeel, jõuame välja kala ja lambaliha tellimiseni. Võime igati rahul olla, sest toit on maitsev ja soodne.

Järgmise veerandtunniga teeme ka külale ringi peale ja võtame seejärel suuna tunduvalt suurema linna Sousse’i poole, kuhu pole enam pikk tee – umbes kaksteist kilomeetrit. Teel sinna näen autoaknast vaatepilti, millist pole näinud ei enne ega pärast...

Värvikat ja elamuste rohket reisikirja loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid