24.-27. veebruaril toimub üle Eesti mitmeid liikumisüritusi, suusatreeninguid, matku ja võistlusi, millest võib igaüks osa võtta. „Oleme äärmiselt rõõmsad, et Vabariigi president Alar Karis näitab Liikumisaasta 2023. puhul innustavat eeskuju 20. presidendimatkal, mis algab 26. veebruaril kell 11.15 Aegviidu raudteejaamast,“ lisab ta.

Kuidas osaleda

Nagu ka eelnevatel aastatel, toimub reaalajas liikumiskilomeetrite arvestus Eesti Terviseradade veebilehel ning selleks peaksid kõik liikujad radadel käimise järel distantsi kodulehele sisestama.

Arvesse lähevad ka väljaspool ametlikke terviseradu kogutud kilomeetrid, näiteks parkides, kergliiklusteedel ja metsades läbitud vahemaad. Nii on kõigil võimalik leida kodulähedane ja turvaline paik liikumiseks.

„Kõik nelja päeva jooksul registreeritud kilomeetrid liidetakse ja proovime nende jooksul kokku koguda 100 000 kilomeetrit. Seega, kõik rahvas liikuma, iga okas loeb!“ ütleb Jõepera. Kõik liikujad on oodatud jagama pilte ja videosid sotsiaalmeedias, teemaviitega #terviserajad ja #vabariigiterviseks.

Sportlikku liikumist pakkuvad üritusel sel nädalavahetusel

Vabariigi aastapäeva nädalal toimub üle Eesti asuvatel terviseradadel mitmeid tegevusi, näiteks Tori Vastlatrall, „Võhandu veskid“ matk, „Türi Suusatalv“ 4. etapp, Pärnu-Jaagupi vastlapäev, Viljandimaa suusasarja 5. etapp, Palivere suusasarja 4. etapp, Vabariigi matk Põlgastes, Kõrveküla Maanaiste Seltsi matk „Liigume terviseks“, Põlva rahvamatk „Tere hommikust, Eesti“, 25. Tallinna suusamaraton Kõrvemaal, Tabasalu jooks-matk ja palju teisi vahvaid üritusi. Lisaks on kõik huvilised oodatud osalema juba eelnevalt mainitud 20. presidendimatkal.

Rohkem infot leiab kodulehelt www.terviserajad.ee ja Facebooki sündmusest https://fb.me/e/4enUUOWu0

Eesti Terviserajad SA asutasid 2005. aastal ettevõtted Merko Ehitus, Swedbank ja Eesti Energia. Tänaseks on Eesti Terviseradadest saanud üks suurimatest liikumisharrastuse mõjutajatest. Kokku on Eestis enam kui 1100 kilomeetrit aasta läbi kasutatavaid terviseradasid, mida külastati 2022. aastal rohkem kui 8 miljonit korda ning mida hooldab 200-liikmeline rajameistrite meeskond.