Kuidas kaalulangetusega algust teha?

Kõigepealt sea realistlikud eesmärgid, pidades silmas pigem pikka perspektiivi. Kehakaalu langetamine ei ole sprint, vaid maraton. Kiirelt läinud kilod tulevad tagasi sama kiiresti ja sageli „intressidega“.

Pärast eesmärkide seadmist tuleb esimese asjana üle vaadata oma menüü. Pane nädala jooksul kirja kõik oma toidukorrad. Selleks on hea kasutada näiteks Tervise Arengu Instituudi tehtud tasuta toitumispäevikut veebilehel nutridata.ee. See arvutab välja päeva jooksul saadud kalorite hulga ja näitab, kui tasakaalus on sinu toidusedel ehk kui palju vajalikke toitaineid see sisaldab. Saad teada, mis on üle ja mis puudu ehk mida pead toidusedelis muutma.

Kaalu langetades on tähtis ka kehaline aktiivsus. Aasta alguses on spordiklubid usinaid sportijaid täis, aga paljudel raugeb ind juba esimeste kuudega. Hea on teada, et liikumisega alustamiseks sobib väga hästi ka iga päev 30 minutit värskes õhus jalutamist. Kõige olulisem on regulaarsus ja järjepidevus. Kui siht hakkab kaduma, tuleta endale meelde, miks sa seda teed. Valitud rajal aitavad püsida ka mõttekaaslased, kellega oma rõõme ja valusid jagada ning kes kannustavad ka kehvema ilmaga värske õhu kätte liikuma minema.

Motivatsiooni hoidmiseks püstita endale vahe-eesmärgid ja neid saavutades premeeri end sulle olulise kingitusega, olgu selleks siis ilus ja numbri võrra väiksem kleit või kreemikook, millest oled ammu unistanud. Ja siis jätka oma teekonda.

Kuidas edusammudele kaasa aidata?

Kui oled toitumise ja liikumise tervislikuks kujundanud, võid toetada oma ainevahetust ja sel moel ka kaalulangetust mõne apteegis pakutava preparaadiga...

Millised toidulisandid ergutavad salenemise tempot ja millised suurendavad trenni mõju, loe edasi juba artiklist.