Kreeka toidud on tunnistatud maailma kõige tervislikumateks, aga kohalike hea vormi saladuseks on veel üks eriline asjaolu
Õnnestunud reisi juurde käib alati ka tutvus piirkonna maitsetega. Reisil Kreekasse Samose saarele sai Daire Kaup võimaluse mitte ainult rahvusköögi paremaid palu mekkida, vaid neid koos pererahvaga ka ise valmistada.

Restoranipidajate peretütar Flora tutvustab rõõmuga oma vanaema varasalvest leitud retsepte, mille järgi tegid süüa nii tema ema, vanaema kui ka vanavanaema. Esivanematelt saadud retsepte naljalt ei muudeta, see on traditsioon, mis antakse edasi põlvest põlve. Seda on näha ka kõrval seisva ema Katerina pilgust ja reaktsioonist. Emotsionaalne üleminek kreeka keelele annab aimu, et Flora on midagi teistmoodi teinud. Tütar naeratab, vastab midagi ja meie vestlus jätkub taas inglise keeles. Saan teada, et Kreeka köögi alustalad on oliiviõli ja...