Vaimse tervise probleemid on väga laialt levinud ning tõenäoliselt oled isegi mõnda märki enda puhul tajunud. Vaimsetele murekohtadele viitavad muuseas näiteks ärevus, kurnatus, üksildustunne, uneprobleemid, pidevad negatiivsed mõtted ja tunne, et enam ei jaksa edasi minna.

Kahjuks ei oska inimesed tihtipeale selliste murekohtade puhul midagi peale hakata. Mitmete vaimse tervise probleemide puhul ei ole tarvis psühhiaatri või psühholoogi sekkumist. Piisab, kui enda mure kellegagi jagada. Järgnev nimekiri tutvustab eneseabi meetmeid, mis võivad regulaarsel kasutamisel kergemate sümptomite puhul aidata:

• võta aega iseendale
• väldi ületöötamist
• maga öösel piisavalt ja hoia regulaarset unerütmi
• tarbi piisavalt vett ja toitu tervislikult
• käi jalutamas või trennis
• jaga enda muret lähedase või spetsialistiga

Nii mõnelgi inimesel võib olla raskusi enda murede jagamisel lähedastega. Sellegipoolest võiks kellegagi oma muret jagada, sest olles probleemolukorra keskel, on keeruline situatsiooni neutraalselt hinnata. Sellisel puhul tuleb appi tasuta vaimse tervise nõustamine oma ala professionaalidega.

Nõustamisteenust osutatakse eesti, vene ja inglise keeles ning seda on võimalik saada telefoni, chat’i ja videosilla teel. Erinevalt pikkadest psühhiaatri või psühholoogi visiidiaegadest, pääseb vaimse tervise videonõustamisele kahe nädala jooksul ning tasuta nõustamist on võimalik saada kuni viiel korral.

Kui tunned ärevust, masendust või teisi vaimse tervise muresid, siis küsi julgelt abi, sest ükski mure pole liiga väike!

Vaimse tervise nõustamine toimub Sinule sobival viisil:

Helista nõustamisliinile 6604500

Broneeri aeg videonõustamisele siin.

Jaga
Kommentaarid