„Minu muutus algas sellest, kui nägin internetis HIIT infrapunamati reklaami ... Igal aastal katsetan mõnda uut dieeti, aga usk nendesse on kadumas. Ja kahe väikelapse kõrvalt lihtsalt ei jõua trenni. Vabadel hetkedel unistan vaid kosutavast lõunaunest,” jagab Kadi, miks tervist kosutav ja kaalukaotust lubav uudne toode tema pilku püüdis. Naine on valmis enda kogemust jagama.
Esimesel kahel nädalal vähenes kaal peaaegu neli kilo.
kahe lapse ema Kadi

„Enne laste sündi käisin tegelikult pidevalt trennis: aeroobikas, jõusaalis ja jooksmas. Pärast esimese lapse sündi taastus mu keha ilusti, aga teise lapse sünd muutis palju. Lapsed on mul vaevalt aastase vahega ja pean tõdema, et alles nüüd saan üle väga pika aja lõpuks öösiti end välja magada. Kuid aasta kestnud magamatus oli oma töö teinud ja see peegeldus nii kaalunumbris kui ka kurnatud välimuses. Päeval haaras käsi pidevalt energia saamiseks snäkkide järele ja pärast laste magamapanekut vajusin ka ise kurnatult diivanile,” meenutab Kadi ohates. Siis aga elavneb ja ütleb, et tal on uus õhtune rutiin, mis suurt rahulolu pakub. „Panen lapsed voodisse ja ise poen infrapunamati vahele mõnulema. Uni tuleb ka pärast nii hea!”

Infrapunateraapial on tõesti mitmeid kasutegureid. Täheldatud on, et põletikunäitaja kehas väheneb, akne leeveneb, ainevahetus kiireneb, kaal langeb, tselluliit on vähem märgatav, uni kvaliteesem ja isegi ärevus taandub. Piisab vaid pooletunnisest infrapunateraapiast paar korda nädalas, et tugevdada märgatavalt ka organismi kardiovaskulaarset süsteemi.

Kadi lisab eelnevale, et tema märkas esimesi silmaga nähtavaid tulemusi pärast paarinädalast toote kasutamist. „Esimesel kahel nädalal vähenes kaal peaaegu neli kilo. Kuu ajaga läks maha veel paar kilo. Ning tselluliit kintsudel ja tagumikul vähenes ka. Olin valmis iga-aastasele reisile sõbrannadega pakkima kaasa trikoo ja keha katvad hõlstid, aga ostsin vahetult enne lendu hoopis erkpunased bikiinid,” muheleb naine kelmikalt.

Dieetidest kõrini

„Piinlik tunnistada, aga minul läks mitu aastat mõistmaks, et dieedid tegelikult minu puhul ei toimi. Võib-olla on asi distsipliini puudumises, aga kiirelt kaotatud kilod tulid alati tagasi! Ja vaene abikaasa – oi, ma võin näljasena päris tujukas olla ja ega ma end ju laste peal välja ela ... Igatahes, nägin internetis HIIT infrapunamati reklaami ja pärast toote kohta uurimist otsustasin selle ära proovida. Eeldasin, et kui spaas käies on infrapunasaun mulle alati meeldinud, sest ma ei kannata liiga kuuma leili, siis peaks ka infrapunamatt sobima. Lootsin, et ehk on inrapunamatti kasutades samasugune mõõdukalt kurnatud, ent samas värske tunne. Higistades väljuvad ju kehast toksiinid.”

Kadile meenub veel üks nüanss: „Sain teada, et infrapunateraapia võib imetavate emade piima voolavust suurenada ja pettusin pisut, et sellega varem kursis polnud, sest olin enne infrapunamati kasutama hakkamist juba mõne aja eest lapse imetamise lõpetanud. Rasedatele toode aga ei sobi.”

Kuidas infrapumamati kasutamine Kadi puhul siis välja nägi? „Tegemist on pisut magamiskotilaadse matiga, kuhu sisse ronid ja seal justkui saunas higistad. Mina hoian oma minisauna kokkurullituna kapis ja peamiselt kasutan toodet diivanil, tehes seda enamasti ajal, kui vaatan koos mehega mõnda toredat filmi. Mu mees on ka matti proovinud, aga mina olen ikka suurem fänn. Lapsed panen enne „oma aega” magama. Olen kindel, et nad üritaks sinna minuga koos sisse pugeda, mul on ju seal pikutades nii rahulolev nägu ees!”

Kaal kadus ja tuju paranes märgatavalt

Kadi ei teagi täpselt, kas tema parem tuju on tingitud kergemast kehakaalust ja taastunud enesekindlusest või on ta lõpuks piisavalt puhanud. „Tunnen end palju parema ema, naise ja sõbrannana. See on nii oluline – leida aega iseendale.”

On siis nüüd trenn unustatud ja ta jääbki üksnes infrapunamatti pikutama? „Muidugi mitte,” naerab Kadi ja kinnitab, et läheb kindlasti trenni tagasi, kui lapsed on veidi vanemad ja tal endal vaba aega rohkem. End pisut introvertsena ja koroonaajastu poolt mõjutatuna tundes pakub Kadi välja, et hakkab tulevikus pärast trenni hoopis koduses saunas taastuma. „Siis ei pea võõraste inimeste kõrval higistama!”

Infrapunamati kohta leiad põhjalikuma info kodulehelt www.hiit.ee.

Jaga
Kommentaarid