Ameerika uurijad leidsid, et vaid neli nädalat viinamarju süües paranesid katsealustel, kes varem väga harva puu- ja köögivilju tarbisid, tervisenäitajad märkimisväärselt. Uuringus osalenud 21–55aastased sõid iga päev viinamarjapulbrit umbes 40 viinamarja ehk kahe portsjoni jagu, muu toidusedel sisaldas antioksüdante polüfenoole ja ka kiudaineid üsna vähe nii enne katset kui ka selle ajal. Juba kuu aja pärast selgus, et katsealuste mikrobioom oli muutunud mitmekesisemaks ja nende nn halva kolesterooli näit oli paranenud 8% võrra, kolesteroolile kütust pakkuva sapphappe hulk aga vähenenud üle 40%.

Viinamarjades on palju võimsaid antioksüdante, mis võitlevad põletikega. Kasulike kõhubakterite seast, mille hulk viinamarju süües kasvas, leiti ka viimasel ajal suurt huvi pakkunud Akkermansia muciniphila, mis kaitseb muu hulgas rasvumise eest ja tugevdab soole limaskesta.

Allikas: StudyFinds