Ühe kilo allavõtmine kahe nädalaga on väga normaalne tempo. Isegi üks kilo kuu jooksul on täielik edulugu. Lisaks on iga dieedikuuri osa nn platoo, kus vaatamata hoolikale režiimile ei lange ükski kilo. Nüüd tasub teha rehkendus – kui palju on vaja aega, et jõuda unistuste vormi? Kui on vaja kaotada kümme kilo, ole valmis minimaalselt nelja kuu, aga tõenäoliselt poole aasta või isegi aasta pikkuseks projektiks. Et unistuste kaal jääkski püsima, tuleb toitumist kontrollida ka edaspidi.

Aasta sinu ülejäänud elus

„Nii pikalt!?” võid mõelda tülpinult. Kui üks aasta tundub liiga pika ajana, pane see võrdluseks terve elu perspektiivi. Kas tahad elada terve edaspidise elu enesega rahulolematuna? Kas tõesti loodad imele – et võtad mingi kosmilise sekkumise tulemusel ootamatult maha hulga ülekilosid? Kehv lugu on, et plaanimatud kaalulangetused toimuvad kas kurja haiguse või üleloomuliku emotsionaalse stressi tagajärjel. Sa ei taha kumbagi neist oma ellu.

Kujutle aga ennast aasta aega tagasi. See polegi ju nii ammu. Mida sa selle aastaga oled teinud? Toitnud ülekaalu? Kui oleksid aasta tagasi hakanud toitumist kontrollima, oleksid praegu oma unistuste vormis.

Kuidas karidega toime tulla?