Uuringus kasutatud maitseainesegu sisaldas 24 ürti ja vürtsi: kaneeli, koriandrit, ingverit, köömnet, basiilikut, kurkumit, tšillit, küüslauku jne. Seda lisati tavalisele Ameerika toidule, ilma et sealt oleks mingeid muid aineid vähemaks võetud. Kõrge vererõhu all kannatavate katsealuste süstoolne vererõhk alanes juba 3,3 grammi ja diastoolne vererõhk 6,6 grammi maitseainesegu igapäevasel lisamisel toidule.

Kõrge vererõhuga inimestel soovitatakse piirata soolatarbimist, ent maitseainete kasulik mõju avaldus isegi soolakogust toidus vähendamata. Uurijaid intrigeerib küsimus, millised võinuksid tulemused olla siis, kui menüüd oleks samal ajal ka tervislikumaks muudetud.

Allikas: StudyFinds