Samasugust toitu süües läheb üks inimene paksuks, teine aga mitte. Selgus, et rasvumist mõjutavad kõhubakterid. Kas lõpp tüsedusele?
“Teatud kõhubakterite järgi saab inimest nägemata hinnata, kas ta võib olla ülekaalus või mitte,” räägib geeniteadlane Elin Org mikroobide mõjust meie kehakaalule, aga ka tervisele üldse. Samasugust toitu süües võib üks inimene minna paksuks ja teine mitte – seda kõhubakterite tõttu.
Tartu ülikooli Eesti geenivaramu genoomika-mikrobioomika kaasprofessor Elin Org juhib töörühma, mis tegeleb soolestikubakterite ja tervise seoste väljaselgitamisega. Org on varem uurinud rasvumise ja mikrobioomi seoseid, praegu otsib tema töörühm vastust küsimusele, kuidas mõjutavad bakterid selliseid haigusi nagu jämesoolevähk ja teist tüüpi diabeet, samuti ravimite toimet.
Kõhubakterid ja ülekaal – kas need on omavahel seotud ja kuidas?
Kas võime varsti jõuda selleni, et eemaldame rasvumist soodustavad mikroobid ja võime süüa nii palju, kui tahame, ilma paksuks minemata?
Loe edasi artiklist ning saad vastused neile ja mitmetele teistele põnevatele küsimustele.