Test testiks, aga kõik need tunnid täis teadmatust, et „Mis siis, kui sealt ikkagi midagi välja koorub?!“. Õnneks oli mulle ülimaks toeks minu parim sõber ehk abikaasa, kes andis mulle piisava enesekindluse, et mitte pageda nelja tuule poole, vaid protseduurid siiski läbida. No ja mis siis juhtus? Verd võeti nii, et ma ei saanud arugi. Tulemused olid käes järgmisel päeval ja laboriarst seletas kõik veel arusaadavalt lahti ka. See on päris hämmastav, kuidas inimese aju suudab ise toota mingit täielikku absurdi,“ võtab Üllar oma kogemuse kokku.

Seega tasub igal mehel, kes oma tervisest natukenegi hoolib koos oma sõpradega (ja olgu selleks tõesti kasvõi abikaasa) Pikema Sõpruse Päeva raames tervisetestid ette võtta. Kaotada pole ju midagi, aga võita terve elu!

Pikema Sõpruse Päev on novembri jooksul meeste tervisele tähelepanu pöörav kodanikualgatus, mille eesmärk on panna mehed iseenda ja oma sõprade tervisest rohkem hoolima ning ka regulaarselt kontrollima. Selleks kutsutakse sõpruskondasid lisaks tervisekontrollile leidma ka mingi mõnus ühistegevus ja käima üheskoos tervisekontrollis.

Vaata lisa: pikemsoprus.ee