Uurijad leidsid, et suremust ennustavad hästi nelja tüüpi rasvhapped, sealhulgas ka oomega-3. Kaks neist, mille hulk mõjub soodsalt elueale, olid huvitaval kombel aga küllastunud rasvhapped, mida on seni peetud hoopis südamehaiguste riskiteguriks. Erinevalt oomega-3-rasvhapetest pole nende hulka aga võimalik toitumisega mõjutada.

Hiljuti on leitud oomega-3-rasvhapetel veel üks positiivne mõju – nende rohke tarvitamine vähendab migreeni all kannatavatel inimestel oluliselt valuhoogude kestust ja tugevust, samuti nende esinemise sagedust. USA teadlaste väitel on mõju muljetavaldav, võrreldav koguni mõningate migreeni ennetavate ravimite kasutamisega. Positiivsele mõjule aitab ka kaasa, kui vähendada oma menüüs oomega-6-rasvhapete hulka. Viimaste seedimisel tekkivad molekulid võivad nimelt valu teket soodustada.

Oomega-3-rasvhapete parimad allikad on rasvased kalad: lõhe, makrell, heeringas, sardiin. Heade taimsete allikate hulka kuuluvad näiteks Kreeka pähklid, tšiia- ja linaseemned.

Allikas: Science Daily, Today