Kevadel 60. sünnipäeva tähistanud Tiina teeb oma sitkuse, väleduse ja kehahoiakuga silmad ette paljudele noortelegi. Pole ka ime, sest naise päevakavasse on juba aastakümneid kuulunud jooksmine. Iga päev, iga ilmaga, vähemalt seitse kilomeetrit. Ajavõtuks ega kilomeetrite lugemiseks tal nutikella käe peal ei ole. Kodus olles viib jooksuring mööda lossi­pargist, reisil lippab Tiina seal, kus parajasti võimalust: mererannas, mägi­teedel või linnatänaval. Isegi džunglis saab joosta, teatab ta.

Tiina kindlameelsus ja enese­teadlikkus ei sobi alati ka tema reisikaaslastele. Kired ja oma­vahelised pinged kuuluvad enamasti nende reisiseikluste juurde. "Ma ei ole ingel. Pigem ütlen kõigile, et ärge tahtke minuga reisile tulla, sest olen õudselt halb reisikaaslane. Mul on omad arusaamad ja jumal hoidku, kui keegi hakkab neile kuskilt otsast vastu põtkima," ei häbene Tiina tunnistada.
Tiina pöörastest reisiseiklustest, elukatsumustest, värvikast toidu- ja köögikultuurist ning paljust muust loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid