Kuigi läikivate juuste saavutamiseks on oluline niisutus, ei tähenda see, et peaksid kasutama tavapärasest toitvama konsistentsiga palsamit – tegelikult võib ka juuste ja peanaha ületoitmine muuta juuksed peadligi hoidvateks ja elutuna näivateks. Pähe jäetavad palsamid on imeliselt kerged, samas tulvil niisutavaid ja hooldavaid komponente, mis tekitavad iga juuksekarva ümber seda kaitsva kihi, lisades muu hulgas ka kamaluga läiget.

Proovi!

Juuksed hetkega pehmeks, nõtkeks, läikivaks ja kohevaks muutev pähe jäetav palsam René Furterer Karité Hydra. Hind 22.31

Siluv, niisutav ja UV-kiirguse eest kaitsev juustesse jäetav spreipalsam Dermosil Leave-In Conditioner. Hind 5.90

NIPP! Kui kuklakarvad kipuvad mantliääre all pulsti minema, aitab samuti juustesse jäetav palsam – kanna seda väheke sõrmedele ja silu karvakesed sirgeks!

Külm pealoputus


Peapesu väike reegel: enne juuksepalsami pealekandmist kasuta sooja vett, nii saavad toodetes olevad mõjuained läbi avatud soomuskihi juustesse tungida, palsam pese välja aga külma veega, mis soomuskihi sulgeb. Juuksed jäävad märksa enam toidetud, siledamad ja säravamad!

Aeg-ajalt tee sügavpuhastust


Üks levinumaid säratute juuste põhjustajaid on kuhjunud viimistlusvahendite jäägid, mis pahatihti tavalise pesuga välja ei tulegi. Seega tasub kord nädalas pesta pead sügavpuhastava šampooniga või loputada juukseid kausitäies vees, kuhu on lisatud supilusikatäis õunaäädikat.

Proovi!

Sidrunheinaga sügavpuhastav šampoon Matrix Biolage Normalizing Cleanreset. Hind 9.90

Hoia juukseõli au sees


Õlid pole võimelised juuksekarva imenduma, küll aga tekitavad selle ümber kaitsva kihi, mis ei lase juustes oleval niiskusel aurustuda. Viimane on põhjus, miks õlisid ei ole soovitatav kanda mitte kuivadesse, vaid rätikumärgadesse juustesse.

Üks ütlemata hea juukseavitaja on oliiviõli, mis sisaldab ohtralt niisutavat oleiinhapet. Õliravi tegemiseks kanna kaks supilusikatäit oliiviõli rätikukuivadesse juustesse, masseerides sõrmeotstega ka peanahka. Jäta õli pähe üheks kuni kaheks tunniks, seejärel loputa.

Õli võid kasutada ka juuste viimistlemiseks ja läike andmiseks – sel juhul ära võta õli palju, vaid imevähe, muidu on mulje pesemata juustest lihtne tekkima. Kõigest tilk-paar peopessa, hõõru laiali ja silu juustele, keskendudes otstele.

Proovi!

Olaplexi juukseõli No. 7 Bonding Oil vähendab juuste lendlevust ja kahu, kaitseb kuumuse eest ning lisab sära, pehmust ja värvierksust. Hind 36.-

Naturaalne juukseõli Björn Axén Organic Caring Hair Oil annab juustele läiget ning pehmendab ja niisutab ka peanahka. Hind 28.-

NIPP! Kui lisad palsami sisse 1–2 tilka juukseõli ja hoiad 2–3 minutit peas, saad lihtsa ja mõnusa kiire juuksemaski ja kergesti kammitavad, siidised juuksed.

Väldi naatrium­laurüülsulfaati


Naatriumlaurüülsulfaat (sodium lauryl sulfate ehk SLS) paneb šampooni küll meeldivalt vahutama, kuid pahatihti röövib juustelt ka sära, kuivatab ja ärritab peanahka. Seega eelista SLS-vabu šampoone, kus puhastusainete ja vahustajatena sees märksa pehmemad ja looduslikumad alternatiivid.

Tee ise: juuste säraseerum


Pool klaasi õunaäädikat

Pool klaasi filtreeritud vett

2 tl fraktsioneeritud kookosõli

15 tilka geraaniumi eeterlikku õli

Valmista segu 250 ml suurusesse pihustiga klaaspudelisse. Enne iga kasutust raputa pudelit hoolikalt ja pihusta enne kammimist ühtlaselt rätikukuivadesse juustesse. Segu teeb juuksed kergesti kammitavaks, eemaldab pusad ja lisab läiget.

Kodune juuksevõlur: muna


Kuna muna sisaldab ohtralt proteiini ja rasvhappeid, on see juustele nagu jumala kingitus, parandades kuivi, rikutud juukseid ja taastades nende sära kiiremini kui mis tahes muu trikk. Selleks et juuksemask liialt vedel ei jääks, klopi muna kergelt vahule ja sega vähese koguse juukse­palsamiga. Hoia peas vähemalt pool tundi, seejärel loputa.