Seksiteemaliste kursustega inimesi inspireeriv Epp Kärsin kohtab oma koolitustel kõige sagedamini just kuldses eas ehk 40+ vanuseid naisi ja mehi. „Rahulolu oma paarisuhte ja ise­endaga on kõige alus," ütleb Epp. „Kahjuks meie haridus­süsteemis ei väärtustata seda, et tuleb õppida ka armatsemist-seksimist ja suhtes olemist. Kui me oleksime teadlikumad, millised võimalused magamistoas on, oleks abielu­lahutuste arv kindlasti väiksem." Kuidas õhutada pikaajalises suhtes armuleeki, mis on õnneliku elu üks baasvajadusi, selgitab elutark naudinguekspert.

Pikalt ilma intiimsuseta elatud suhtes võib tekkida kergesti tunne, et sa enam ei vajagi iha ja seksi, kuid varjatult tunnevad sellest puudust su keha ja meel. Miks on oluline selles osas midagi ette võtta ning mis toimub tervisega, kui elust on puudu see inimesele olemuslikult ürgne ja loomulik osa.

Kuidas ennast kirevallas üle pika aja taasleidnuna kaitsta? Tartu seksuaaltervise kliiniku naha- ja suguhaiguste arst Kadri Sikk jagab väärt nõuandeid, kuidas saada abi ning kanda hoolt enda ja partneri eest, sest turvaseks on oluline igas eas.