Eliksiirikuur aitab terve olla

Paljudel Eestimaa inimestel on rääkida oma lugu Chaga toodetud eliksiiridest. Immuunsust tugevdav toidulisand Elemental eliksiir on valmistatud mustast pässikust ehk chaga’st, raudrohust, männikasvust, meest ja teistest ravimtaimede ekstraktidest. Peale selle on Chaga meeskonnal enda pereringis aastakümneid kasutusel olnud retseptist välja arendatud teinegi tervist toetav eliksiir – Immuno eliksiir. Kui traditsioonilise eliksiiri koostises on kasutatud etanooli, siis Immuno eliksiiris on selle asemel astelpaju. Samuti on Immuno versiooni lisatud C-vitamiini ja võrreldes Elementali eliksiiriga on ka musta pässiku sisaldus suurem. Üheskoos on astelpaju ja C-vitamiin organismi tugevad taustajõud.

Nagu mistahes toidulisandi puhul tasub esmalt proovida väikese kogusega, kuidas organism seda tervitab. Chaga meeskond soovitab läbi teha ühe kuu pikkuse kuuri. Mõlemaid eliksiire on soovitatav võtta enne sööki.

Turule on jõudnud uued chaga-pulbrid

Chaga tooteperekonnast leiab nüüdsest lisaks eliksiiridele uued pulbrid. Sisaldades rohkelt B- ja C-vitamiini, annavad uudistooted organismile vajalikku lisajõudu ning neid on mugav kasutada erinevate toitude, näiteks smuutide, valmistamisel.

Adermanni sõnul võimaldab tänapäeva tehnoloogia ühendada vana ja uue, tuua esivanemate retseptid moodsas kuues soovijateni. Sel moel rõõmustab tarbijaid Immuno pulber, mis sisaldab mustasõstra-, chaga-, astelpaju- ja kuusevõrsepulbrit. Pulber sisaldab rohkelt C-, B1- ja B2-vitamiini. Kui C-vitamiin on üks tugevamaid antioksüdante, mis organismi vastupanuvõimet tõstab, siis koostoimes B-vitamiiniga on tulemuseks tõeline superstaar meie organismi immuunsus- ja närvisüsteemi toetamisel.

Lisaks uuele Immuno pulbrile on uue pakendilahenduse saanud chaga-pulber, mis on suurepärane B1-, B2- ja B5-vitamiinide allikas. B1- ja B2-vitamiinid aitavad meie närvisüsteemil normaalselt funktsioneerida ning B2 seisab ühtlasi naha heaolu eest. B5-vitamiin on tuntud selle poolest, et vähendab väsimust ja kurnatust.

Kes peab lugu meie esiemade traditsioonidest, siis nende jaoks on Chaga meeskond arendanud välja chaga ehk musta pässiku tükid, mis sobivad samuti tõmmiste valmistamiseks.

Mittemaheda eliksiiriga toetatakse kohalikke väiketootjaid

Kuna tarbijad on eliksiirid väga hästi vastu võtnud, otsustas Chaga meeskond turule tuua ka mittemahedate eliksiiride sarja. Kui traditsiooniline eliksiir on valmistatud mahesertifikaadiga koostisosadest, on nüüd võimalik soetada ka soodsamate hindadega mittemahedaid eliksiire.

„Eliksiiride hinnavahe tuleneb tooraine hinnast,“ selgitab doktor Adermann. „Mittemahedat toorainet – mett, musta pässikut ehk chaga’t ja ravimtaimi saab kohalike Eesti väiketootjate ning ravimtaimede korjajate käest osta soodsamalt juhul, kui neil ei ole vastavat mahesertifikaati. Loomulikult on tooraine pärit ikka Eesti puhtast loodusest, aga sageli ei ole väiketootjatel lihtsalt võimalik rahaliselt panustada mahesertifikaadi tegemisse. Meie toetame neid ja seetõttu saamegi lisaks valmistada soodsamat mittemahedat eliksiiri,“ lisab doktor.

Osale tasuta Facebooki seminaril

Kes tahab Eesti puhta looduse väest, seenemaailmast ja Chaga pulbritest-eliksiiridest rohkem teada, on oodatud tasuta veebiseminarile, mille teema on „Immuunsuse toetamine meditsiiniseente abil“. Ülekanne seminarilt toimub 2. aprillil kell 14.00 ja selle viivad läbi gurmeeseente ekspert Margit Härma ja Chaga OÜ seeneekspert Hardi Põder.

Veebiseminaril käsitletakse järgmisi teemasid

  • Mis on immuunsus ja kuidas saame looduse ja seente kaudu oma immuunsust toetada?
  • Räägime laiemalt meditsiiniseentest ja sellest, mis on chaga ehk must pässik ja chaga-kasvatus?
  • Kuidas valmistada lihtsaid, immuunsust tugevdavaid supertoite? Valmistame chaga-tõmmist ja uurime, millistes igapäevastes jookides ja toitudes chaga’t kasutada.

Chaga tooteid saab alates 7. aprillist ka suurematest Selveritest.

Kuna praegu on oluline oma organismile võimalikult palju lisajõudu anda, on eliksiire võimalik mugavalt osta Chaga e-poest. 7. aprillist on Chaga eliksiirid ja pulbrid müügil ka suuremates Selverites ja Coopi kauplustes. Tallinnas leiab Chaga tooteid Viimsi, Pirita, Peetri, T1, Tondi, Kakumäe ja Järve Selveris. Tartus Veeriku ja Ringtee Selveris, Saaremaal Saare Selveris, Rakveres Krooni Selveris ning lisaks Keila Selveris ja Selveri e-poes. Samuti on aprillist alates Chaga tootevalik esindatud Paide ja Viljandi Maksimarketis. Teisi edasimüüjaid vaata SIIT.

Dr Anu Adermann Foto: Chaga Health

Jaga
Kommentaarid