Mitmed uuringud on tõestanud, et emotsionaalne piin, mis lahkumineku järel tekib, on võrreldav heroiinisõltlase võõrutusnähtudega. Neuroloogid on uurinud lahkuläinud inimese aju ja teinud muude nähtude põhjal kindlaks, et ajus aktiveeruvad siis täpselt need osad, mis neil, kes läbivad võõrutusravi. Lihtsamalt väljendudes võibki väita, et kui armastus on sõltuvus, siis murtud süda on võõrutus. Võõrutus endisest partnerist.

Nii nagu narkosõltlane otsib järgmist laksu ja teeb selleks teinekord hulle tükke, võid lahkumineku järel järsku avastada, et teed midagi sarnast ehk seda, mida sa tavaolukorras ei teeks. Sest su emotsionaalne keha vajab lihtsalt seda „laksu“. Sa jälgid salamisi sotsiaalmeedia kaudu, mida su eks teeb, kellega on, kus käib. Või saadad talle sõnumeid lootuses, et ta vastab, kas või midagigi. Kui teil oli ühiseid tuttavaid, siis püüad võimalikult suurt ükskõiksust üles näidates uurida, kuidas su eksil läheb. See on võõrutuse üks pahupooli, samas vägagi inimlik, ent kui sa nende tegevustega jätkad, siis lükkad paranema hakkamist lihtsalt edasi.

Kas aeg ikka parandab kõik haavad ja mis on viis olulist asja, mida arvesse võtta kui oled suhte purunemisest haavatud, loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid