2. Õpi lõõgastumistehnikaid. Rahulik ja rütmiline hingamine on stressi maandamise tõhusaim vahend. Sügava hingamisega kaasnevad venitusharjutused leevendavad lihaspingeid, mis on omakorda abiks vererõhu langetamisel. Parim praktika selleks on jooga.

.

3. Loo oma suhtlusvõrgustik. Hellita oma sõpru, aga loo ka uusi suhtlusringe – mine laulukoori, käi tantsutrennis või keraamikatunnis.

4. Õpi aega juhtima. Mida osavamalt oskad korraldada isiklikke, perekondlikke ja ametialaseid tegemisi, seda väiksem on sinu stressitase.

.

5. Lepi ära. Ära jäta tülisid vinduma, püüa need lahendada võimalikult kiiresti ja diplomaatiliselt. Kasuta läbirääkimisoskusi nii koduste kui ka töiste olukordade lahendamisel.

.

6. Hellita ennast. Puhkehetked ja nädalavahetused ei ole võistlemiseks, kui palju töid keegi tehtud saab. Võta aega laisklemiseks, lugemiseks, massaažiks ja miks mitte ka väikeseks uinakuks.

.

7. Ava end ja küsi abi. Kui tunned, et pinge hakkab rõhuma, siis räägi pereliikmetele oma tunnetest. Ära pelga ka psühholoogilt või sõpradelt abi küsida, et hingelisest tupikust välja pääseda.