Tubase saaste väljaselgitamiseks ehitasid Texase ülikooli teadlased tüüpilise kolme magamistoaga keskklassi maja. See oli varustatud kümnete monitoridega, mis pidid hindama, kuidas mõjutavad argitegevused õhu tervist.

Ootuspäraselt paiskus õhku mürgiseid osakesi praadimisel ja küpsetamisel. Suurim üllatus uurijatele oli röster, mis hakkas eritama mürgiseid osakesi sisselülitamise hetkest, sest kuumutas masina põhja kogunenud kõrbenud rasva sisaldavat puru.

Tubast õhureostust tekitavad ka gaasipliit, lõhnaküünlad ja ahiküte. Eraldi tõid teadlased aga välja reostuse, mida põhjustavad pihustatavad puhastusained ja seinakontaktidesse pistetavad lõhnastajad. Viimastest peaks kindlasti loobuma väikeste lastega kodudes.

Puhastusvahendid, parfüümid, deodorandid, juukse­lakid, küünlad, vaibad ja värvid eritavad kemikaale, lenduvaid orgaanilisi ühendeid. Et neid vähendada, peaks majapidamises kasutama lõhnatuid puhastusvahendeid. Samuti tasuks regulaarselt tube õhutada, et vältida mitmest allikast tuleva saaste akumuleerumist.