Närvisüsteemi vananemine
Ajumaht väheneb 20. ja 90. eluaasta vahel 5–10%, ka selles on süüdi veetustumine. Ajutreening — lugemine, eneseharimine ja hobid — on parim viis ajutalitluse kahjustuste vastu. Ainevahetuse ja ensüümide aktiivsuse vähenedes vabaneb vähem närviimpulsse lõdvestavaid ühendeid — liigutused muutuvad aeglaseks ja koordinatsioonihäired süvenevad.

Luude ja liigeste muutused
Luumass väheneb, luud kaotavad vananemise käigus kaltsiumi ning hõrenevad. Peale istuva eluviisi mõjuvad negatiivselt ka alkohol ja suitsetamine. Luutihedust parandavad kehaline aktiivsus, kaltsium, D-vitamiin, flavonoidid ja aminohapped.

Lihasmassi vähenemine
Vananedes ei vähene lihaskiudude hulk, kuid dehüdratsiooni tõttu kahaneb nende läbimõõt. Samas suureneb side- ja rasvkoe osakaal.
Liikumisvaegus kiirendab lihaste taandarengut. Lihaste ja liigeste-luude taandareng on omavahel seotud, nii et õige trenni, toidu ja harjumustega saab neid protsesse aeglustada ja isegi ümber pöörata. Inimese bioloogiline vanus võib olla väiksem kui tema tegelik vanus.

Süda ja veresoonkond
Põhilised muutused on veresoonte seinte elastsuse ja soonte läbimõõdu vähenemine. Samuti väheneb südame kokkutõmbumisvõime ja häirub klappide sulgumisvõime. Tagajärjeks on verevarustuse häired, kõrgenev vererõhk, infarktioht. Probleemid võivad süveneda vale toitumise, istuva eluviisi, stressi ja ülekaalu mõjul.