Paljudel tekib pärast söömist tahtmine hambad kohe puhtaks pesta, kuid sellega tasuks vähemalt tund aega oodata. Söömine tekitab suus happerünnaku. Sel ajal on hambaemail nõrgenenud ning kui hambaid veel harjaga nühkida, kahjustad neid ja soodustad nende lagunemist. Happerünnak on eriti tugev pärast seda, kui on tarvitatud happelisi sööke-jooke, nagu puuviljad, vein, energiajoogid, limonaadid.
See tähendab, et ka hommikuti võiks hambaid pesta enne sööki. Kes tunneb söömise järel vajadust suud värskendada, võiks seda veega loputada või närida ksülitooliga nätsu.


Lause “Ärge pakkige sisse, ma hakkan kohe kandma” võiks ära unustada. Uued riided on täis kemikaale, mis ärritavad nahka ja organismi tervikuna. Väga paljusid rõivaid on poodides kemikaalidega pritsitud, et vältida kortsumist ja kopitamist. Rolli mängivad ka tootmisviis ning materjal. Kõige õigem oleks uued riided kodus läbi pesta.

on väga tervislik, kuid see lahjendab maomahla ning vähendab ka selle eritumist. Kui tellime lihaprae kõrvale sidrunivee, muudab see liha seedimise raskemaks. Sama reegel kehtib ka muude hapude jookide kohta. Sidrunivett võiks juua toidukordadest eraldi või ainult taimse toidu kõrvale.

Tselluliidi vohamises ei tasu alati süüdistada geene ega toitumist. Järjest enam on naiste probleemiks ka säärtele ja hüppeliigeste piirkonda kogunevad jääkained. Seda võivad põhjustada soonivad sokid ja põlvikud, mis toimivad žgutina, või pidev jalg üle põlve istumine. Ka liiga väikestel aluspükstel ja rinnahoidjal on jääkainete kuhjumises oma roll. Lümfiringe pidev takistamine jätab jälje.

See, et kohv aitab seedimisele kaasa, on müüt. Tegelikult see ärritab magu ega lase toitainetel täielikult imenduda. Kohvi võiks juua päevas kuni üks tass ning toidukordadest eraldi, näiteks tund hiljem. NB! Sama reegel kehtib ka hommikusöögi ajal.

On hetki ja olukordi, kus aevastamine tundub ebasobiv, kuid seda ei tasuks siiski tagasi hoida. Ärahoitud aevastus võib tekitada probleeme vahelihase ja sisekõrvaga, aga ka verevalumeid silmades ja isegi ajuveresoone perforatsiooni.

Hilisõhtune telefoni näppimine, internetis surfamine, arvutis mängimine või telerist lemmikseriaali vaatamine tekitab ärevust. Kõikide tehnoloogiaseadmete ekraanid kiirgavad siniselt, aga see toon annab ajule signaali, et on alles päev ning organismil pole veel vaja hakata tootma unehormooni melatoniini. Seda und reguleerivat ja pimedusehormooniks nimetatud ainet hakkab keha tootma alles pimeduse saabudes. Seepärast tuleks paar tundi enne magamaminekut vältida kõiki nutiseadmeid.


Vett võiks alati klaasnõust juua, kuid mõnikord pole see võimalik. Plastpudelid jaotuvad kahjulikeks ja vähem kahjulikeks, kuid üldiselt imab seal seisnud vesi endasse ka pakendi kahjulikud ained. Plastpudelit korduvalt kasutada on tervisele halb, sellisel juhul hakkavad mürgised ained vette imenduma juba ohtlikus koguses.

Toidu praadimine on normaalne toiduvalmistamise viis, kuid sel puhul tuleks jälgida, et õli ei hakkaks suitsema. See tähendab, et õli on saavutanud liiga kõrge temperatuuri ning selles hakkavad tekkima mürgised ühendid. Nõrgal kuumusel praetud õlis jääb alles suur osa vitamiinidest, antioksüdantidest ja rasvhapetest. Samuti ei tasu kasutada rafineeritud õlisid, mis on keemiliselt ja termiliselt töödeldud ning millest on välja puhastatud enamik kasulikke vitamiine ja antioksüdante.

Sinu köögis on kaks suurt bakteripesa — üks neist on loomulikult prügikast ning teine sama suur pahategija on nõudepesusvamm. See on ideaalne koht bakterite paljunemiseks. Seepärast oleks parem svammi asemel kasutada näiteks mikrofiiberlappe. Kui sa siiski ei soovi svammist loobuda, puhasta seda iga päev mikrolaineahjus (niisuta ja kuumuta kuni kaks minutit) ning vaheta see välja igal nädalal.